lördag, juni 10, 2006

ingen kickar fopoll som han

VM är igång, festen har börjat!
Tyskland visade direkt var skåpet skall stå och Miroslav Klose inledde ännu ett mästerskap med att göra fler mål än ett. Nu var väl knappats Equador en värdig motståndare för att mäta Tysklands krafter men Tyskland verkar klara sig ganska bra även utan Ballak. Lite skakigt men dom visar ändå att ett lag kan klara sig utan stjärnor. England skall försöka upprepa bedriften och slå sitt b-motstånd utan sin stora anfallsstjärna Rooney.
Sverige då? Vi har alla våra anfallare i shape och talar istället om högerflanker och skadade målvakter. Jag håller fortfarande på Micke Nilsson som back och Alvbåge i målet. Vi får väl se hur det blir och går ikväll. Så länge Zlatan håller, håller Sverige.
Men det stora med VM är inte stjärnorna. Henry, Zlatan, Ronaldinho, Rooney och dom andra kan få göra hur snygga mål som vill men om inte intresset i världen finns så spelar det ingen roll vem som vinner VM. Samtliga övriga sporter har sina fix-stjärnor som är gudar inom sin sport men inte en käft vet vilka dom är eftersom intresset inte finns hos gemena man ute i stugorna. Det är här dom RIKTIGA stjärnorna kommer in. Hobbybolltrollare som du och jag. Vi som i hemlighet drömmer om att få spela en VM-final. Vi som hoppade och gjorde piruetter i luften efter varje mål vi gjorde på bakgården sommaren ´94. Alla vi som inom oss skriker att "Jag är Zlatan" när vi ska kicka boll med kompisarna på gräsplanen. Det är VI som gör VM till något alldeles speciellt.

Leve Folkfesten! Och tack alla stjärnor som får oss att drömma!

2 Kommentarer:

At 6/11/2006, Anonymous Anonym skrev...

jadu.. tanka sig att till och med lilla joy som inte sarskilt mycket intresse over till fotboll skrek en del under sverige - Trinidad och Tobago. Usch, fy, alldeles for spannande match for mig. Hur svart kan det vara att trycka in ett litet mal.
England lyckades ju fa ett mal. Men de lyckades fa till en alldeles urtrakig match oxa...
hur ska det ga for sverige nu da..
helt otroligt att jag bryr mig...

nu aker du ivag snart.. ska se om jag trycker ivag ett sms innan..
ha't gott! kramen /vannen

 
At 7/02/2006, Anonymous Anonym skrev...

nar kommer nasta inlagg har? vantar ivrigt pa att hora vad som hander borta i staterna... hoppas du har det bra.. vi ska satta pa en film nu.. borde sova egentligen.. men det ar ju bara 3 veckor... man far ju ta vara pa tiden.... kramarna till dig!

 

Skicka en kommentar

<< Hem