fredag, september 26, 2008

dependence day

Är ute och åker på gatorna mot Asheville centrum. Den normalt fyrfiliga vägen är sedan ett par dagar tillbaka endast tvåfilig. varför?

Två anledningar. Trafiken i Buncombe (uttalas bunkåmm) County är i det närmaste obefintlig, lärare ställer in lektioner och folk är fast på campus. Det råder nämligtn bensinbrist i hela området. Inte bara så att det är dyrt eller så. DET FINNS INGEN BENSIN I PUMPARNA. Vilket leder mig till den andra anledningen. De yttre filerna på vägen var fulla med bilar som stod i kilometerlånga köer för att komma till de mackar som faktiskt har bensin. Folk är som galna. Bilar kör slut på bensin för att leta efter en mack med bensin, folk hamnar i slagsmål vid pumparna och igår tog krisen sitt första dödsoffer då någon blev galen och sköt ihjäl en annan i en bensinkö (dock inte i min stad). De flesta mackarna har en gräns på fem dollar (vilket ger ungefär fem liter bensin) vilket ska kunna hjälpa folk ut ur bergsregionerna ner i dalen där det flödar av... eh.. bensin och... donuts.

North Carolinas guvernör har lovat bensin till Asheville inom en vecka. Det sa dom för två veckor sedan cokså. Vi får väl se hur det går...

2 Kommentarer:

At 9/28/2008, Blogger Sajmon skrev...

Helt sjukt ju!

 
At 9/29/2008, Blogger lisa skrev...

vilket underbart land du lever i. vi borde stänga av bensinen här också, då hade jag sluppit titta åt höger o vänster när jag ska till sateliten... mmm, vilken dröm.

 

Skicka en kommentar

<< Hem